a legalább 12 hónapja betöltetlen háziorvosi és fogorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének, illetve a háziorvosi praxisjog vásárlásának támogatásra kiírt pályázatokról

Változott a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (a továbbiakban: NEAK) által2022. évre közzétett pályázati felhívásokra benyújtható pályázatok előkészítése.

2022. február 01. napjától – a korábbi felhívásoktól eltérően – a pályázóknak nem kell beszerezni (kérni) és benyújtani az Országos Kórházi Főigazgatóság (a továbbiakban: OKFŐ) praxisjogra vonatkozó igazolását.

A pályázó a pályázati dokumentáció részét képező nyilatkozatban (praxisjog vásárlásra benyújtott pályázat esetén a 2. számú melléklet, letelepedési pályázat esetén a B/2. számú melléklet) ad felhatalmazást a NEAK részére arra, hogy a nyilatkozatában foglaltakat az Országos Kórházi Főigazgatóságtól kért igazolás útján ellenőrizze, tehát egyik pályázathoz sem kell az OKFŐ igazolását mellékelni.

A pályázónak a praxisjogra vonatkozó nyilatkozatát a NEAK – a pályázó nyilatkozatban adott felhatalmazása alapján – közvetlenül az OKFŐ-től kért és szolgáltatott információk összevetésével ellenőrzi.

(A pályázati felhívás anyaga elérhető a következő linkeken:  letelepedési pályázat: http://www.neak.gov.hu/szakmai_kozlemenyek/hsz_fog_letel_2022.html; a háziorvosi praxisjog vásárlásának támogatásra kiírt pályázat: http://www.neak.gov.hu/szakmai_kozlemenyek/hsz_prjog_2022.html)

TÁJÉKOZTATÓ