TÁJÉKOZTATÓ

a legalább 12 hónapja betöltetlen háziorvosi és fogorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének, illetve a háziorvosi praxisjog vásárlásának támogatásra kiírt pályázatokról

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (a továbbiakban: NEAK) közzétette a 2023. évre vonatkozó pályázati felhívásokat.

A pályázóknak továbbra sem kell beszerezni (kérni) és benyújtani az Országos Kórházi Főigazgatóság (a továbbiakban: OKFŐ) praxisjogra vonatkozó igazolását.

A pályázó a pályázati dokumentáció részét képező nyilatkozatban ad felhatalmazást a NEAK részére arra, hogy a nyilatkozatában foglaltakat az Országos Kórházi Főigazgatóságtól kért igazolás útján ellenőrizze, tehát egyik pályázathoz sem kell az OKFŐ igazolását mellékelni.

A pályázónak a praxisjogra vonatkozó nyilatkozatát a NEAK – a pályázó nyilatkozatban adott felhatalmazása alapján – közvetlenül az OKFŐ-től kért és szolgáltatott információk összevetésével ellenőrzi.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő pályázati felhívása a legalább 12 hónapja betöltetlen háziorvosi és fogorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására:

http://neak.gov.hu/data/cms1032601/2023_Haziorvosi_es_fogorvosi_letelepedesi_palyazati_felhivas_2.pdf

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő pályázati felhívása a háziorvosi praxisjog vásárlásának támogatására:

http://neak.gov.hu/data/cms1032602/2023_Haziorvosi_praxisjog_vasarlasi_palyazati_felhivas_2.pdf

Házi- és fogorvosi letelepedési, valamint a háziorvosi praxisjog vásárlási pályázat – 2023