Az Országos Kórházi Főigazgatóság 2022. december 22. napjától 2023. január 6. napjáig igazgatási szünetet tart a kormányzati igazgatási szünet elrendeléséről és a kormányzati igazgatási szünetre alkalmazandó veszélyhelyzeti szabályokról szóló 369/2022. (IX. 29.) Korm. rendelet alapján.

Az igazgatási szünet időtartama alatt az kormányzati igazgatási szerv feladatait nem látja el, az ügyintézés és az ügyfélfogadás nem működik.

A munkatársak telefonon nem érhetők el, a postai úton és az alapellatas@okfo.gov.hu illetve praxisengedely@okfo.gov.hu, és a praxiskozosseg@okfo.gov.hu címekre érkező levelek feldolgozása az igazgatási szünetet követő első munkanapon, január 9-én (hétfő) kezdődik.

Az igazgatási szünet időtartama nem számít bele – más határidők mellett – kormányzati igazgatási szervek előtt folyó hatósági és egyéb eljárások ügyintézési határidejébe, a közigazgatási per indítására szolgáló határidőbe.

Javasoljuk mindazoknak, akik 2023. január 1. vagy február 1. napjától szeretnék praxisengedély birtokában megkezdeni a háziorvosi (házi gyermekorvosi, fogorvosi) tevékenységet, hogy kérelmeik benyújtását (postára adását) az igazgatási szünetre és az ügyintézés határidejére figyelemmel tervezzék (a hiánytalanul előterjesztett kérelem és mellékletek esetében 8 nap, más esetekben 60 nap).

Igazgatási szünet