Felmentési kérelem meghosszabbítása

Amennyiben a praxiskezelő által, a praxisközösség számára korábban a praxisközösségekről szóló 53/2021. (II. 9.) Korm. rendelet (Pkr.) 2. § (7) bekezdése alapján határozott időre adott felmentésének határideje lejár, és a praxisközösség az alábbi okok valamelyike miatt továbbra sem felel meg maradéktalanul a Pkr. 2. § (3) bekezdésében foglaltaknak, akkor a praxiskezelő a Pkr. 2. § (7) bekezdése alapján indokolt esetben a felmentést meghosszabbíthatja.

Az így kiadott felmentés időtartama alatt a praxisközösségek működtethetők.

A Pkr. 2. § (3) bekezdésében szereplő feltételek alól történő felmentés lehetséges esetei:

· a szolgálatok nem mindegyike működik azonos járásban,

· a praxisközösséget létrehozó, vagy létrehozni kívánó szolgálatok száma 5-nél kevesebb,

· a praxisközösséget létrehozó, vagy létrehozni kívánó szolgálatok száma 10-nél több (kivéve, ha további két fogorvosi praxissal a praxisközösségben résztvevő praxisok száma 12).

Járási fogorvosi praxisközösség esetén a felmentés lehetséges esetei:

· a szolgálatok nem mindegyike működik azonos járásban.

A fentiek között nem szereplő esetekre felmentés nem adható ki, mivel a jogszabály más esetekben erre nem ad felhatalmazást a praxiskezelőnek.

FIGYELEM! Az alábbi űrlapot a konzorciumvezető egészségügyi szolgáltató aláírásra jogosult képviselője tölti ki és írja alá.

Az űrlap kitöltését követően az oldal alján található “Tovább” gombra kattintással a felület előállítja a nyilvántartásba vett praxisközösség felmentési időtartamának meghosszabbítására irányuló kérelmet. A kérelmet ki kell nyomtatni, és azt a konzorciumvezető egészségügyi szolgáltató aláírásra jogosult képviselőjének cégszerű aláírásával szükséges ellátni.

Az aláírt dokumentum elektronikus (szkennelt) másolatát e-mailben megküldve is elfogadjuk, amennyiben az eredeti dokumentum a korábban kiadott határozott idejű felmentés időtartamának lejáratáig postai úton is beküldésre kerül a praxiskezelő címére.

A megadott adatok alapján nem található praxisközösség!
Sikeres azonosítás!