A kollegiális praxisközösségek valamennyi tagja, közel 7000 háziorvosi és fogorvosi praxis részvételével megkezdődhet a szoros praxisközösségi együttműködések kialakítása. A praxiskezelő honlapján megjelent felhívás részletesen tartalmazza a praxisközösségek létrehozásának részleteit és feltételeit. Az egészen év elejéig visszamenőlegesen lehívható legmagasabb összegű orvosi bértámogatás megszerzésének feltétele, hogy a kérelem 2021. július 25-ig benyújtásra kerüljön.

A nyilvántartásba vételi kérelmet ismét elektronikus űrlap segíti. Az új praxisközösségek az űrlapot a praxisközösség adataival egyszerűen kitölthetik és a korábbiakhoz hasonló módon a nyomtatásra kész dokumentumot aláírás után postára adhatják. A nyilvántartásba vételi kérelemhez csatolni kell annak mellékletét a tagok nyilatkozataival és a praxisközösség formájának megfelelő, felhívásban felsorolt dokumentumokat.

A praxisközösségi konzorciumok számára a praxiskezelő konzorciumi együttműködési megállapodás mintát is készített, amelynek alkalmazásával az induláskor az ügyvédi költségek is elkerülhetők.

A praxisközösségek 48 különböző szakmai tevékenységből szabadon választhatják ki a páciensek egészségének védelmét szolgáló, számukra szimpatikus vállalásaikat. A felhívás a Szoros praxisközösségi együttműködések menüpontban érhető el.

Megjelent a felhívás a szoros praxisközösségi együttműködések nyilvántartásba vételére