TÁJÉKOZTATÓ

A legalább 12 hónapja betöltetlen háziorvosi és fogorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének, illetve a háziorvosi és fogorvosi praxisjog vásárlásának támogatásra kiírt pályázatokról.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (a továbbiakban: NEAK) közzétette a 2024. évre vonatkozó pályázati felhívásokat. A pályázóknak továbbra sem kell beszerezni (kérni) és benyújtani az Országos Kórházi Főigazgatóság (a továbbiakban: OKFŐ) praxisjogra vonatkozó igazolását. A pályázó a pályázati dokumentáció részét képező nyilatkozatban ad felhatalmazást a NEAK részére arra, hogy a nyilatkozatában foglaltakat az OKFŐ-től kért igazolás útján ellenőrizze, tehát egyik pályázathoz sem kell az OKFŐ igazolását mellékelni.
A pályázónak a praxisjogra vonatkozó nyilatkozatát a NEAK – a pályázó nyilatkozatban adott felhatalmazása alapján – közvetlenül az OKFŐ-től kért és szolgáltatott információk összevetésével ellenőrzi.

A NEAK pályázati felhívása a legalább 12 hónapja betöltetlen háziorvosi és fogorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására itt érhető el:
https://www.neak.gov.hu/szakmai_kozlemenyek/hsz_fog_letel_2024

A NEAK 2024. március 24. napjáig érvényes pályázati felhívása a háziorvosi praxisjog vásárlásának támogatására itt érhető el:
https://www.neak.gov.hu/szakmai_kozlemenyek/hsz_prjog_2024

A Magyar Közlöny 24. számában kihirdetésre került az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III.3.) Korm. rendelet 18/A. § (2) bekezdésének módosítása, mely szerint a praxisjog vásárlási támogatással kapcsolatos pályázati lehetőség a háziorvosok mellett a fogorvosokra is kiterjed.
Ennek alapján a NEAK 2024. március 25-től új pályázatot írt ki.(A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA a háziorvosi és fogorvosi praxisjog vásárlásának támogatására. Érvényes: 2024. március 25-től), amely elérhető a NEAK honlapon a Szakmai oldalak/Gyógyító-megelőző ellátás/Hírek, információk címen:

http://www.neak.gov.hu/felso_menu/szakmai_oldalak/gyogyito_megeleozo_ellatas/hirek_informaciok/hsz_fog_prjog_2024 

FIGYELEM: A fogorvosi praxisjog vásárlási pályázati felhívás 2024. március 25-től hatályos.

Házi- és fogorvosi letelepedési, valamint a háziorvosi praxisjog vásárlási pályázat – 2024