TÁJÉKOZTATÓ

A legalább 12 hónapja betöltetlen háziorvosi és fogorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének, illetve a háziorvosi praxisjog vásárlásának támogatásra kiírt pályázatokról.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (a továbbiakban: NEAK) közzétette a 2024. évre vonatkozó pályázati felhívásokat.

A pályázóknak továbbra sem kell beszerezni (kérni) és benyújtani az Országos Kórházi Főigazgatóság (a továbbiakban: OKFŐ) praxisjogra vonatkozó igazolását.

A pályázó a pályázati dokumentáció részét képező nyilatkozatban ad felhatalmazást a NEAK részére arra, hogy a nyilatkozatában foglaltakat az OKFŐ-től kért igazolás útján ellenőrizze, tehát egyik pályázathoz sem kell az OKFŐ igazolását mellékelni.

A pályázónak a praxisjogra vonatkozó nyilatkozatát a NEAK – a pályázó nyilatkozatban adott felhatalmazása alapján – közvetlenül az OKFŐ-től kért és szolgáltatott információk összevetésével ellenőrzi.

A NEAK pályázati felhívása a legalább 12 hónapja betöltetlen háziorvosi és fogorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására itt érhető el:

https://www.neak.gov.hu/szakmai_kozlemenyek/hsz_fog_letel_2024

A NEAK pályázati felhívása a háziorvosi praxisjog vásárlásának támogatására itt érhető el:

https://www.neak.gov.hu/szakmai_kozlemenyek/hsz_prjog_2024

Házi- és fogorvosi letelepedési, valamint a háziorvosi praxisjog vásárlási pályázat – 2024