Mi történik akkor, ha a februári regisztráció során olyan nyilatkozatot tettem, hogy szoros praxisközösségbe NEM szeretnék csatlakozni (vagy még nem tudom), ennek megfelelően a teljes összegű támogatást nem kaptam meg, viszont szándékomat megváltoztattam, és most mégis szeretnék szoros praxisközösséghez csatlakozni. Megkaphatom visszamenőleg a bértámogatást?

Azok, akik az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet (finanszírozási rendelet) 77. §-a szerint határidőben nyilatkozatot tettek a kollegiális praxisközösségi regisztráció során a regisztrációs lap 3. pontja szerint („3. Nyilatkozat”), azok …

Mi a teendőm akkor, ha 2021. február 28-ig felvételi kérelmet nyújtottam be a kollegiális praxisközösségbe és ugyanakkor nyilatkoztam arról is, hogy szoros praxisközösségi együttműködés létrehozásával meg kívánom szerezni a jogosultságomat a legmagasabb összegű orvosi bértámogatásra (2021. január 1-ig visszamenőlegesen is) és ezt a legmagasabb összegű bértámogatást teljes egészében meg is kívánom tartani?

Akik 2021. február 28-ig nyilatkoztak és a szoros praxisközösségi együttműködés létrehozásával meg kívánják szerezni a jogosultságukat a legmagasabb összegű orvosi bértámogatásra (2021. január 1-ig visszamenőlegesen is), azoknak a nyilvántartásba vételi kérelmet, annak mellékletét és a praxisközösség alapító okiratát legkésőbb 2021.

Mi történik akkor, ha a februári regisztráció során olyan nyilatkozatot tettem, hogy szoros praxisközösségbe szeretnék csatlakozni, ennek megfelelően a teljes összegű támogatást kaptam meg, viszont szándékomat megváltoztattam, így csak a kollegiális praxisközösségi tagságomat tudom fenntartani?

Akik előzetesen jelezték szándékukat szorosabb együttműködésben való részvételre és ezért most magasabb bértámogatást kaptak, azok számára az orvosi bértámogatás 20%-a előleg és erre a különbözetre való jogosultságuk egyelőre feltételes: az érintett praxisoknak a Praxiskezelő által közzétett későbbi felhívás szerinti „szoros” …