Igen, lehetséges. Ebben az esetben a teljes szakdolgozói bértámogatás és a háziorvosi bértámogatás első oszlopának megfelelő havi összeg illeti meg a szolgálatot. Későbbi csatlakozás esetén később jár a magasabb összegű oszlopok szerinti bértámogatás. 2021. február 28-ig csak azoknak kell nyilatkozniuk, akik 2021 januárig visszamenőlegesen emelt összegű orvosi bértámogatást kívánnak igénybe venni. A kollegiális praxisközösségek a rendelet erejénél fogva jönnek létre, amelybe 2021. február 28-ig benyújtott hiánytalan felvételi kérelem esetén a jelentkezők felvételre kerülnek és nekik a háziorvosi bértámogatási táblázat középső oszlopa szerinti támogatás jár januárig visszamenőleg. A kollegiális praxisközösségbe történő felvételt követően van mód valamely “szoros” praxisközösség megalakításában is részt venni. A praxisközösségekről szóló rendelet 2. § (3) bekezdése szerint ilyen praxisközösségek a kollegiális praxisközösségen belül, tehát az oda felvételt nyert praxisok részvételével hozhatóak létre. A kollegiális praxisközösség tagjaiból létrejött praxisközösségek nyilvántartásba vételét már nem az egyéni praxisok, hanem a létrejött új “szoros” praxisközösség kérelmezheti majd. Az ilyen praxisközösség nyilvántartásba vétele után az orvosi bértámogatási táblázat jobb oldali oszlopa szerinti bértámogatás jár a “szoros” praxisközösség minden tagjának.

Mi történik akkor, ha a praxisközösség bármely formája nem jön létre 2021. február 28-ig? Azt követően is lehetséges praxisközösséget alkotni?
Mi történik akkor, ha a praxisközösség bármely formája nem jön létre 2021. február 28-ig? Azt követően is lehetséges praxisközösséget alkotni?