Abban az esetben, ha egy vagy több konzorciumi tag egyéni vállalkozó – akkor mi a teendő az aláírási címpéldánnyal?

Az egyéni vállalkozók hatósági bizonyítványa a magyarorszag.hu felületen elérhető ügyfélkapun keresztül igényelhető.

2020. július 1-jei hatállyal a Belügyminisztérium – az egyéni vállalkozók nyilvántartásának vezetésével összefüggő valamennyi – hatáskörét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vette át.

Esetükben aláírási címpéldányra nincs szükség, …

A nyilvántartásba vétel folyamata – Milyen dokumentumokat kell leadni a szoros praxisközösségi nyilvántartásba vételhez?

  • A nyilvántartásba vételi kérelem elkészítéséhez ismét egy egyszerű elektronikus űrlap készült. Az űrlap adataiból a kollegiális praxisközösségi regisztrációnál már kipróbált módon most két dokumentum készül:
    • A nyilvántartásba vételi kérelmet a konzorciumvezető, vagy az új praxisközösségi szolgáltató (képviselője) írja alá,
    • a

Alapítható-e csak fogorvosokból álló konzorcium?

A praxisközösségekről szóló 53/2021. ( II.9.) Kormányrendelet 2. §-ának az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 277/2021. (V. 26.) Korm. rendelettel megállapított (4) bekezdése szerint a „praxisközösségben 5 háziorvosi és házi gyermekorvosi szolgálatonként, illetve 5 háziorvosi vagy házi …

Kik vehetnek részt a szoros praxisközösségi csatlakozás folyamatában, kik és hogyan csatlakozhatnak a szoros praxisközösségekhez?

  • A kollegiális praxisközösségekbe felvételt nyert valamennyi szolgálat (függetlenül az erre vonatkozó korábbi szándéknyilatkozatuktól)
  • Indokolt esetben a praxiskezelő felmentésével lényegében minden praxisjoggal és területi ellátási kötelezettséggel rendelkező praxis
  • A szoros praxisközösségek praxisközösségi konzorciumok, valamint egyesült és integrált praxisközösségek formájában jöhetnek létre